http://aaxou.blogspot.gr

http://aaxou.blogspot.gr-ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ...ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ...Μέσα σε ένα σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ο δάσκαλος σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Μέσα σ΄αυτές είναι και ο νέος ψηφιακός κόσμος που μας αγκαλιάζει όλους . Στο καινούριο αυτό περιβάλλον θέλοντας να ανταποκριθώ στις νέες προοπτικές που ανοίγει η τεχνολογία, επιχειρώ μέσα από τον ιστότοπο αυτό να προβάλλω τη δική μου ταυτότητα, να δώσω το δικό μου στίγμα πιστεύοντας πως οι φωνές μας , οι φωνές των παιδιών μας είναι αυτές που μπορούν να υποσχεθούν έναν καλύτερο και γεμάτο αισιοδοξία κόσμο. Με τιμή ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ..ΔΑΣΚΑΛΟΣ ...Η παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής, γιατί σ' αυτήν υπάρχουν πολλά θεάματα και ακούσματα της ψυχής...Σωκράτης...Αθηναίος φιλόσοφος.. .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ...2

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

​Παιδική Παχυσαρκία




ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ  ΔΡΑΣΗΣ  ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !!!

Σ΄αυτό το σχολείο κάνουν ποδήλατο και διαβάζουν!

Σ΄αυτό το σχολείο κάνουν ποδήλατο και διαβάζουν!

http://www.readandride.org/
Το Σχολείο Ward μπήκε στο πρόγραμμα πριν από 5 χρόνια. Εξόπλισε μια αίθουσα διδασκαλίας με στατικά ποδήλατα και οι μαθητές ποδηλατούν ενώ διαβάζουν. Το σχολείο ανέλυσε τα δεδομένα στο τέλος του σχολικού έτους και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μαθητές που είχαν περάσει τον περισσότερο χρόνο στο πρόγραμμα πέτυχαν επάρκεια 83% στην ανάγνωση, ενώ όσοι πέρασαν το λιγότερο χρόνο στο πρόγραμμα δεν είχαν καλά αποτελέσματα.


http://www.readandride.org/
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών το πρόγραμμα έχει επεκταθεί σε άλλα 30 σχολεία.Μερικές τάξεις στο σχολείο αυτό έχουν ένα επιπλέον ποδήλατο στη γωνία, έτσι ώστε τα παιδιά που δεν μπορούν να καθίσουν στην καρέκλα να έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν και συγχρόνως να διαβάσουν. Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν επίσης το χρόνο στο ποδήλατο ως «ανταμοιβή» πράγμα που δουλεύει προς όφελος των μαθητών
Πηγή: http://www.fastcoexist.com/